Snickaren som blev grävmaskinist och startade eget

Efter några lärorika år som snickare väcktes drömmen om att få köra grävmaskin. Intresset för både traktorer och grävmaskiner fanns sedan barnsben och kanske var det en önskan om att få vara sin egen chef som fick mig att våga satsa och 2001 startade jag Högfeldts Bygg & Mark.

De första 4 åren jobbade jag mest med husgrunder och sedan 2005 har det varit arbete i Peab’s regi med allt från husgrunder, industrigrunder, dammar, deponiceller m.m. och 2010 anställdes en andra grävmaskinist.

Men så var det den där drömmen om traktorn… Så 2017 köpte jag och min fru en gård i norra Uppland och även drömmen om traktorn blev sann. Vi bedriver ett småskaligt KRAV-certifierat lantbruk med odlingar och får samt certifierat skogsbruk. På gården har vi en kvarn och maler mjöl av säd vi odlar. Vi har även en gårdsbutik med försäljning av lammkött, ägg, potatis, grönsaker vid säsong och såklart mjöl. Är du nyfiken på gården klicka här!